Het strand van Albir.

Het strand van Albir.

Albir is in elk jaargetijde mooi.

Begin maart kan het al prachtig weer zijn in Spanje. Terwijl het in Nederland dan vaak nog koud is, is de eerste voorjaarswarmte in Spanje al gearriveerd. Het is dan heerlijk om met de kinderen naar het strand te gaan en te wandelen over de boulevard. Een favoriet strand van mij is het strand van Albir. Of je nu in maart of in de volle zomer komt, Albir is altijd mooi.
Het leuke aan dit strand is, dat er een klein speeltuintje is waar kinderen zich even leuk kunnen vermaken, ook als het nog geen zwemweer is. In maart krijg ik in Spanje al vaak het lentegevoel, iets wat in Nederland vaak in de loop van april te ervaren is. Het is mogelijk om vanaf het strand van Albir te wandelen naar Altea. Als je op het strand van Albir bent, kun je wat verderop Altea zien liggen en let daarbij speciaal op het kerkje met het blauwe koepeltje. Nog wat verder weg ligt Calpe, te herkennen aan de rots. Met jonge kinderen is dat zeker niet te lopen.

De boulevard van Albir.

De boulevard van Albir heeft een paar leuke winkels, zoals cadeaushop, Ale-Hop waar je voor weinig geld leuke en grappige cadeautjes kunt kopen. Iets te eten en drinken kan ook aan de boulevard; er zijn restaurants aanwezig. Albir bevalt mij veel meer dan Benidorm, omdat het kleinschaliger is. Voor mij is Albir dus gezelliger en beter te bewandelen met jonge kinderen dan Benidorm. De kinderen kunnen zich op het strand even lekker uitleven door te rennen of gebruik te maken van het speeltuintje, terwijl je als ouder dan lekker op het bankje gaat zitten om te genieten van de zon. En als je niet gebruik wilt maken van de plaatselijke horeca, dan kun je altijd nog overwegen om te gaan picknicken op het strand met zelf meegebrachte etenswaar. De voorjaarsvakantie is een mooi moment om naar Spanje te gaan. Het strand van Albir is namelijk altijd mooi.

 

 

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: