Een dagje uit naar Altea (1).

Een dagje uit naar Altea (1).

Naar Altea

Vanaf mijn dakterras kan ik het pittoreske, blauwe koepeltje van de kerk in Altea zien. Het is een heel herkenbaar stukje. Mijns inziens het meest karakteristieke onderdeel van dit stadje. Van dichtbij had ik hem nog nooit gezien. In oktober 2016 kwam het er eindelijk van. Niet te warm en niet te koud. Een fijn moment om de casco antiguo van Altea te bezoeken. Als je met kinderen er naar toe gaat, dan kun je het beste eerst zoveel mogelijk omhoog rijden met de auto, een parkeerplekje zoeken en laatste stukje wandelend omhoog klimmen. Onderweg kom je langs kleine winkeltjes met kunst en kleding.

Bij het kerkje met het blauwe koepeltje

Als je boven bent aangekomen, kun je genieten van het geweldige uitzicht op de zee. Op het kerkpleintje vind je restaurantjes. Ik heb daar niets gedronken en gegeten, want het is daar wat prijzig. Dus wat dat betreft ben ik dan weer erg Hollands. Lekker eten doe je beneden aan de boulevard in een van de restaurantjes daar. Natuurlijk heb ik het kerkje van Altea ook even van binnen gezien. Als je voor de kerk wilt trouwen, dan is het kerkje van Altea een heel mooi plekje. Het kerkpleintje en het uitzicht op zee bieden ook goede perspectieven voor de mooiste trouwfoto’s.

Weer naar beneden

Wanneer je boven uitgekeken bent, kun je weer terug naar beneden. Het aantal traptreden naar beneden is 204. Mijn dochter vond het erg leuk om ze samen met oma te tellen. Voor kleuters is het best nog wel veel, maar met voldoende afleiding houden ze het wel vol. Eenmaal beneden kun je de dag vervolgen aan de boulevard. Die dag heb ik met mijn familie gegeten bij restaurant Columbus, aan de boulevard van Altea. Een heerlijk rustmoment na het klimmen en wandelen door het oude centrum. Zie mijn volgende bericht: http://www.christelinspanje.com/altea/eten-bij-columbus-altea-2/.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: