Meer over La Nucia

Meer over La Nucia

De eerste indruk van La Nucia.

La Nucía is het dorp waar wij (Marc, Christel, Lisanne en Jasper) wonen. Het is een rustig dorp en het dorp ligt in het achterland van Benidorm. Het dorp ligt niet aan zee. Dat maakt dit dorp echter niet minder aantrekkelijk om te wonen, getuige de grote hoeveelheid Noord-Europeanen dat is neergestreken in La Nucía, al dan niet permanent. Vanaf ons huis zijn wij binnen circa vijf minuten met de auto in Altea, dat wel direct aan zee ligt. Zelf zwemmen wij liever in een zwembad dan in de zee. Dus wij hoefden niet beslist een huis te hebben in een dorp dat ligt aan zee. Wat ook meespeelde voor ons om voor La Nucía te kiezen, is het feit dat onze (schoon)ouders hier al jaren een huis hebben. Toch wonen we nog op vijftien minuten met de auto van elkaar vandaan. Lopen en fietsen is niet te doen, omdat het gebied erg heuvelachtig is en er ook bijna geen fietspaden te vinden zijn. De laatste tijd zien we toch steeds meer mensen fietsen met een elektrische fiets, maar gevaarlijk blijft het wel op wegen waar geen fietspaden zijn. De auto is toch wel het belangrijkste vervoermiddel hier.

Het sportdorp van de Costa Blanca.

La Nucía profileert zich als sportdorp. Er is een enorm sportcomplex ( http://ciudaddeportivacamilocano.com/index.php ) aanwezig waar tal van sporten beoefend kunnen worden. Het sportcomplex trekt ook professionele atleten aan uit Spanje en daarbuiten. Op dit moment is ook begonnen met de aanleg van een sporthotel, juist om atleten en complete sportploegen over te halen hier een trainingskamp te beleggen. Tot nu toe moesten die sporters in Benidorm een hotel nemen, maar dat kan dus straks in La Nucía zelf. Een paar jaar terug was FC Utrecht hier aanwezig in de winter ( https://www.fcutrecht.nl/la-nucia-vandaag-even-terugschakelen/4 ).

De voorzieningen van La Nucia.

Verder zijn er voldoende andere voorzieningen aanwezig, zoals restaurants, supermarkten, een eigen politiebureau (welk dorp in Nederland heeft zelf nog een politiebureau?), twee openbare basisscholen en een openbare middelbare school. Ook is er een Auditorium waar geregeld concerten plaatsvinden. Als (buitenlandse) resident heb ik mij ingeschreven op de nieuwsbrief van de gemeente La Nucía en zo raak ik prima op de hoogte van de culturele en sportieve evenementen die hier plaatsvinden. Voor buitenlandse inwoners die ingeschreven staan in de gemeente is het ook mogelijk om gratis Spaanse lessen te volgen. La Nucía is al met al een prima plek om te wonen en een leuk dorpje om een keer te bekijken als toerist.

La Nucia
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch