Een dagje naar Calpe.

Een dagje naar Calpe.

Calpe op herhaling.

Jaren geleden was ik al eens in Calpe geweest. Het werd tijd voor een herhalingsbezoek tijdens mijn herfstvakantie in oktober 2016. Mijn huis heeft een geweldig zeezicht en vanaf mijn veranda zie ik de rots van Calpe, terwijl dit stadje nog zo’n 30 minuten rijden is vanaf mijn huis. Alleen de rit vanuit La Nucia via Altea naar Calpe is indrukwekkend met de grote rotspartijen langs de N332 aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Eenmaal aangekomen in de haven was het even zoeken naar een parkeerplek.  Toen de parkeerplek was gevonden, kon de wandeling beginnen.  Die dag begon grijs, maar werd uiteindelijk lekker zonnig.

De rots van Calpe.

Rondom de rots, die officieel Peñón de Ifach heet, leven veel vogels. De rots kan beklommen worden. Dat gaat wel eens mis. Er is helicopter platform aanwezig voor de trauma helicopter. Klimmen was en is niet aan mij besteed. Wel vind ik het een sport om alle zeevogels mooi op de foto te krijgen. De wandeling naar de rots begint bij de haven. De zee is mooi helder hier en het strand bij de haven is een wit keienstrand. Op de zaterdag in oktober 2016 toen ik hier was, was er volop watersportactiviteit zoals duiken en zeilen. Ook waren er toen een aantal (hobby)vissers aanwezig. De kinderen vonden het vooral leuk om de keien in het water te gooien. Het water was op dat moment in 50 tinten blauw gekleurd. Aan het einde van het wandelpad kun je even uitrusten om vervolgens weer terug te wandelen. Als je houdt van vogels spotten, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Na de wandeling heb ik die dag met mijn familie nog heerlijk gegeten in één van de visrestaurantjes in de haven van Calpe. Hier kun je iedere middag genieten van verse vis, als je wilt.

Na het middageten.

Na het middageten (siësta) ben ik met mijn gezin op het toeristentreintje gestapt die onder andere een halte heeft bij de haven van Calpe. We hebben een prachtige rondrit gemaakt met dit treintje door het oude centrum van Calpe. Het ritje duurt een uurtje en geeft een goed beeld van Calpe. Aan de route zijn meerdere haltes. Dus gaandeweg kwamen er mensen bij en raakte het treintje vol. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken. Van de chauffeur kregen ze elk een ballon. Die ballonnen waren, nadat ze waren opgeblazen, snel weggewaaid door het open raampje. Calpe heeft ook nog een meertje in de stad liggen en daar leven flamingos. Ook prachtig om die natuur midden in de stad te zien. Wij stapten in de haven weer uit.

Voor meer informatie over Calpe: http://www.calpe.es/

Update Calpe augustus 2019

Onlangs bezocht ik samen met mijn gezin Calpe opnieuw en nu dus in de volle zomer. Eerst gingen we de oude stad in, want ik wilde heel graag de Spaanse trap zien. Dat is gelukt! Verder heeft Calpe een leuk oud centrum met mooie winkeltjes. Het oude centrum ligt hoog. Wanneer je naar beneden loopt, kom je uiteraard vanzelf uit bij de zee. Wanneer je vanuit het oude centrum direct naar de rots wil dan kun je het beste met de auto gaan. Bij de haven van Calpe kun je gratis parkeren. Natuurlijk zijn we die dag ook nog naar de rots van Calpe geweest. Vlakbij de rots ligt een klein strandje, in de zomer dus propvol met badgasten, maar het is een prachtig plekje om te snorkelen of te duiken. Neem speciale waterschoenen mee, want hier ligt een keienstrand. De zeemeeuwen hier zijn niet bang voor de badgasten. Ze kunnen dichtbij je komen.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018-2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: