Het boeken van je vakantievilla en andere tips.

Het boeken van je vakantievilla en andere tips.

Vakantievilla

Als je besluit om naar de Costa Blanca te gaan en je wilt niet met de massa mee in een all-inclusieve resort, dan kun je het beste zelf een vakantievilla boeken.  Met kinderen vind ik het een must, ideaal. In een eigen vakantievilla heb je privacy, ruimte en heel belangrijk, een eigen zwembad. De vakantievilla’s staan echter niet altijd op loopafstand van het strand. Vaak staan de vakantievilla’s in gewone woonwijken waar ook veel mensen permanent wonen. Als je dicht op de boulevard wil zitten, dan kun je beter een hotelkamer huren in Benidorm, Altea of Albir. De eerste stap is dus het vinden van een vakantievilla. Met hulp van Google heb je die zo gevonden. Er zijn zat organisaties die vakantiewoningen verhuren namens de eigenaren van zo’n villa. Mijn schoonouders hebben ook jarenlang gebruikt gemaakt van een dergelijke organisatie die hen alles uit handen nam wat betreft de verhuur van hun huis. Airbnb is uiteraard tegenwoordig ook een goede keuze.

Vliegticket

Een volgende vereiste is het boeken van een, bij voorkeur, goedkoop vliegticket. Wanneer je naar de Costa Blanca wil, dan is vliegen op Alicante de beste optie. Het dorp waar ik altijd kom, La Nucía, ligt wat dichter bij Alicante dan bij Valencia. Valencia zou ook kunnen, maar dan ben je wat langer onderweg in je huurauto. Ik vlieg 9 van de 10 keer met Ryanair. Niet alles is ideaal aan Ryanair, maar ze zijn heel vaak gewoon de goedkoopste. Enig ongemak neem ik dan op de koop toe. Ook vlieg ik vaker vanaf Eindhoven dan vanaf Amsterdam of Rotterdam.  Verder kun je ook vliegen met Transavia en Vueling. Vueling vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Amsterdam. Met Transavia heb ik op zich ook goede ervaringen. Het is vaak even een uitzoekwerkje welke vlucht het voordeligst is. Daarbij zijn ook de aankomst- en vertrektijden belangrijk.  Ik reis tegenwoordig vrijwel altijd direct van Eindhoven naar Alicante met Ryanair. Ik vlieg verder alleen met handbagage. Dat komt omdat ik nu een eigen huis in La Nucía heb waar ook kleding, shampoo en dergelijke liggen. Dat scheelt ook geld. Maar als je toch meer moet of wilt meenemen dan moet je dus extra betalen voor elke koffer. Zorg dat je een huis boekt met wasmachine. Gewoon een wasje draaien en minder meenemen In je koffer. Verder slaag ik bij de Mercadona of Carrefour vaak wel voor mijn shampoo, deodorant etc. De kans dat jouw favoriete merk daarbij zit, is groot. Beide supermarkten beschikken over een ruim assortiment. Alle reden dus om te proberen alleen met handbagage te reizen.

Autohuur

Tenslotte moet je van te voren even online een auto huren. Voor dit laatste geldt, kies voor een aanbieder op de luchthaven. Dan loop je bij wijze van spreken zo vanuit de gate naar je auto toe en word je niet eerst met een busje naar een autoverhuurder net buiten de luchthaven gebracht. En wat ook handig is, is je eigen autostoeltjes meenemen voor de kinderen. De allereerste keer hadden wij nog autostoeltjes gehuurd. Dat was best prijzig en echt schoon waren ze niet. Mijn advies is neem je eigen autostoeltjes mee en check bij je luchtvaartmaatschappij wat het aan kosten met zich meebrengt.

Al met al vind ik deze wijze van vakantie vieren heerlijk. Een eigen vakantievilla, vliegticket en auto regelen zonder tussenkomst van een reisbureau. Ik vind het ook niet erg om tijdens de vakantie zelf boodschappen te doen en zelf te koken. Ook ga ik met mijn gezin wel eens uiteten. Met de auto ben je zo in Benidorm, Albir, Altea of Calpe waar leuke restaurantjes te vinden zijn.

Zie ook: http://www.christelinspanje.com/vakantiewoning-huren/

Zie ook: https://www.airbnb.nl/rooms/28050374?location=La%20Nucia%2C%20Spanje&adults=1&children=0&infants=0&guests=1&s=HSAsC5qM

Zie ook: https://www.doyouspain.com/autohuur/index.htm

 

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: