Gran Canaria

Gran Canaria

Reizen met kerst naar Gran Canaria

Het is inmiddels twee weken geleden dat ik samen met mijn gezin terugkeerde van een heerlijke kerstvakantie op Gran Canaria. In 2019 vierden mijn schoonouders hun vijftigjarig huwelijksjubileum en voor hen een uitgelezen kans om met hun kinderen dit te vieren op dit heerlijke eiland. In totaal zijn we met dertien personen afgereisd naar Maspalomas op Gran Canaria. Mijn gezin en ik vlogen uiteraard vanaf het vasteland van Spanje naar Las Palmas. De rest vertrok vanuit Eindhoven. Wij vlogen met Air Nostrum (onderdeel van Iberia) dat speciaal in de kerstvakantie directe vluchten heeft van Alicante naar Las Palmas. Op 21 december vertrokken we vroeg vanuit Alicante en tussen de middag zaten we al te genieten van onze eerste lunch op het resort.

Het all inclusive resort

Mijn schoonouders hadden kosten noch moeite gespaard om deze reis naar Gran Canaria te boeken. We zaten in het all inclusive gedeelte van het resort Suites&Villas by Dunas. Een prachtig resort met vijf zwembaden, een miniclub voor kinderen, live- entertainment voor kinderen en volwassenen. Ik was nog nooit all inclusive op vakantie geweest. Normaal gesproken ben ik aan mijn vrijheid gehecht als het aankomt op wat, wanneer en waar we eten. Gelukkig was het eten hier lekker en perfect in orde. Suites&Villas by Dunas bestaat uit drie delen. Een gedeelte waar alles all inclusive is en daar zaten wij. Verder is er nog een deel dat beperkt all inclusive is en een stuk waar niets all inclusive is. Zoals gezegd, wij zaten in het beste gedeelte. De hele dag onbeperkt eten en drinken. Tja, je kunt daarom dus wat kilootjes aankomen na een week.

Wat is er buiten het resort te zien?

Op Gran Canaria valt veel te zien. Voorafgaand aan de vakantie had ik (wilde) plannen om naar de hoofdstad Las Palmas en het hoogste punt van Gran Canaria, de Pico de las Nieves, te gaan. Eerlijkheid gebiedt mij daarentegen te zeggen dat mijn gezin en ik niet veel uitstapjes buiten het resort hebben gemaakt. Vooral omdat er zoveel vermaak is voor jonge kinderen met de miniclub van Duni (een Dolfijn), een kinderdisco en het zwembad. We hebben alleen korte ritjes met de taxi gedaan naar plekken die ook voor jonge kinderen leuk (kunnen) zijn. Dus geen bochtige bergweggetjes naar de Pico de las Nieves. Ik heb een dochter die wagenziek is en daarom was deze bergtop geen optie.

Vervoer voor je uitstapjes

Taxi’s zijn niet duur op Gran Canaria en dus ideaal om gebruik van te maken. Het gezin van mijn oudste zwager met twee pubers had een auto gehuurd. Dat kan handig zijn als je uitstapjes wilt maken die verder gaan dan Maspalomas of de Playa del Ingles. Voor korte uitstapjes in Maspalomas zelf kun je beter voor een paar euro per rit een taxi pakken. Die rijden af en aan. Ben je met een grotere groep dan kun je via de receptie een taxibusje bestellen. Met twintig minuten wandelen of ongeveer vijf minuten met de taxi ben je al bij de vuurtoren van Maspalomas. Tenslotte kun je bij het resort elektrische fietsen huren. Voor als je wat meer zelf wilt bewegen.

De vuurtoren van Maspalomas

Deze vuurtoren is de bezienswaardigheid vlakbij het resort. Het is een geliefd object om foto’s van te maken. Je kunt ook gratis naar binnen, tot 17.00 uur in de middag. De vuurtoren zelf dateert al weer uit de negentiende eeuw. Binnenin het gebouw zit een museum welke je ook gratis kan bezichtigen. Verder kun je vanaf de vuurtoren de boulevard op. Hier tref je (souvenir)winkeltjes en restaurantjes aan. Vlakbij de vuurtoren ligt ook een winkelcentrum. In ieder geval is hier genoeg vermaak en je hoeft niet ver te reizen.

La Charca de Maspalomas en de duinen

Vlakbij de vuurtoren ligt ook La Charca de Maspalomas, een klein beschermd natuurgebied waar je vogels kan spotten, iets wat ik leuk vind om te doen. Verder zit je zo in de bekende duinen van Maspalomas waar je kunt wandelen. Dat ga je zeker voelen in je benen. De duinen zijn ook de ideale plek voor een fotoshoot en dat wij hebben met de familie gedaan. Mijn jongste zwager had een fotograaf ingehuurd om foto’s van onze familie te maken ter ere van het vijftigjarig huwelijksjubileum van mijn schoonouders. Overigens vond het tweede deel van de fotoshoot plaats aan het strand van Maspalomas, bij de ondergaande zon. De fotoshoot zorgde voor veel plezier en wat hilariteit. De pubers hadden namelijk geen zin om in het zand te gaan zitten en ermee te spelen voor de foto. Mijn kinderen uiteraard wel. Inmiddels heb ik de resulataten van de fotoshoot gezien. Met zand gooien, kun je inderdaad beter overlaten aan zevenjarigen.

Het winkelcentrum in Puerto Rico

Het mooiste winkelcentrum, genaamd Mogan Mall, van Gran Canaria ligt op dit moment ongetwijfeld in Puerto Rico. In ieder geval is het centrum net opgeleverd (najaar 2019) wanneer ik er ben met mijn gezin. Vanaf Suites&Villas by Dunas ben je binnen 20 minuten met de taxi in Puerto Rico. Het winkelcentrum tegen de rotsen aan. Er is een prachtige vijver met fonteinen bij aangelegd. Helaas waren nog niet alle winkelruimtes gevuld. Mijn man vermaakte zich wat minder hier, omdat er (nog) geen winkel aanwezig was met elektronica en (video)games. Er is wel een speelgoedwinkel en die vonden mijn kinderen wel leuk. Voor kleding kon ik er goed terecht. Maar het kan dus nog wel wat beter. Als je wilt winkelen tijdens je vakantie dan kun het beste hier naar toe gaan. De winkelcentra in de noordelijke wijken van Maspalomas zijn van aanzienlijk mindere kwaliteit en zelfs in verval.

Conclusie over Gran Canaria

Dit eiland is een ideale bestemming in de winter, ook met de kerst. Het klimaat is erg aangenaam en het is net wat warmer dan aan de Costa Blanca. In het verwarmde zwembad was het heerlijk om te zwemmen. Alleen in de avonden is een lange broek met een trui of vest wel prettig. Daarentegen red je het met zomerkleding overdag.
Suites&Villas by Dunas is een geschikt resort voor een familievakantie, zeker met de kerst. Elke avond begon na de kinderdisco het entertainment voor de oudere gasten. Bovendien kun je met de kerst ook een echt kerstdiner verwachten met gevulde kalkoen. Tevens was er een complete tafel klaargezet met kreeften en vissen uit de Atlantische Oceaan.
Kortom, een hele fijne vakantie wanneer je van all-inclusive houdt en je bereid bent je eraan over te geven. Hou je meer van vrijheid en wil je niet vastzitten aan de eettijden van een dergelijk resort dan kun je beter iets anders boeken.

https://www.hotelesdunas.com/en/hotel-dunas-suites-villas-resort

  • resort Gran Canaria
  • resort, Maspalomas
  • Vuurtoren, blauwe lucht, Gran Canaria

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2020 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: