Watervallen Les Fonts d’ Algar

Watervallen Les Fonts d’ Algar

De watervallen in Callosa d’ en Sarrià

Wil je eens een keer de verkoeling opzoeken in het achterland van Benidorm, dan moet je echt naar les Fonts d’ Algar. Dit is een leuk uitstapje met kinderen wanneer je op vakantie bent aan de Costa Blanca. Het zijn de watervallen die te vinden zijn in Callosa d’ en Sarrià; een toeristisch pareltje in landbouwgebied. Het is een groene oase. Ik kende de watervallen al, want ik was er een aantal jaar geleden ook al een keer geweest. Gisteren, op zondag, bedacht ik me ineens dat ik niet de hele dag thuis wilde blijven met mijn 2 kinderen. Het weer is de afgelopen weken prachtig geweest, en zondag 10 maart 2019 was geen uitzondering daarop. Het is zonde om dan maar gewoon thuis te blijven. Aangezien ze nog niet eerder bij de watervallen waren geweest, besloot ik om samen met hen en mijn schoonmoeder af te reizen naar Callosa d’ en Sarrià.

Het park en de watervallen: wat kun je zien en doen?

Ondanks dat het een mooie, zonnige middag in maart was, was het erg rustig. De restaurantjes op de wandelroute naar de ingang hadden maar weinig gasten. In de tussentijd kun je al genieten van het geluid van het vallende water. Gelukkig was er geen lange rij bij kassa. Eenmaal door de entree, vonden de kinderen het allemaal meteen prachtig en waren ze erg enthousiast. Zoveel helder en stromend water bij elkaar hadden zij nog nooit eerder gezien. Zwemmen bij de watervallen is toegestaan. Vooral in hete zomers, wanneer het tegen de 40 graden wordt, zal het heerlijk verkwikkend zijn om hier te zwemmen. Echter, er waren medebezoekers die het al aandurfden om nu te gaan zwemmen. Voor zwemmen vond ik het echt nog te vroeg, maar dat is een persoonlijke keuze. Naast zwemmen kun je gewoon genieten van de watervallen. Via trappen kun je omhoog klimmen in het gebied. Ik had geen eten meegenomen, maar het is wel toegestaan om eigen etenswaar mee te nemen. Er zijn picknickplaatsen aanwezig. Voor weinig geld heb je een leuk en toch verfrissend uitstapje in de buurt van Benidorm. Een geslaagd uitje met kinderen wanneer je met vakantie bent aan de Costa Blanca.

Conclusie: Een aanrader!

Dit is een uitstekende plek om een ochtend of middag door te brengen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Het park heeft een restaurant en ook op de route op weg naar de entree zijn restaurants aanwezig. Parkeren kan bij het toeristenkantoor. Dat is gratis, maar dan moet je nog 700 meter verder lopen. Er zijn nog wat parkeerplekken dichterbij, maar dan moet je vaak een paar euro betalen. Veelal heb je geen andere keuze wanneer het erg druk is. In het hoogseizoen moet je rekening houden met toeristische drukte. Met kinderen die nog niet goed zelfstandig kunnen lopen, is dit uitje geen aanrader. Het gebruik van een kinderwagen op het park is lastig vanwege de vele keien, rotsen en trappen. Zelf vind ik het park daarom evenmin goed toegankelijk met een rolstoel. De meeste restaurants bieden ook nog een zwembad aan waarvan je gebruikt kunt maken wanneer je daar een maaltijd nuttigt. Zwemspullen dus meenemen bij warm weer. Tenslotte kun je ook nog het Dinopark bezoeken, hetgeen nog een paar honderd meter verder omhoog ligt. Hierover schreef ik al eerder, http://www.christelinspanje.com/dinopark/dinos-in-callosa-den-sarria/

Voor meer praktische informatie, waaronder de actuele toegangsprijzen, zie: http://lasfuentesdelalgar.com/

watervallen, Les Fonts d' Algar, rotsen, groene bomen, stromend water
Les Fonts d’ Algar, de aankomst
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: