Sport in La Nucia

Sport in La Nucia

Ciudad del Deporte

Als je in La Nucia woont, ontkom je niet aan het feit dat hier een groot sportcentrum staat. Hoewel La Nucia een dorp is, kiest de gemeente ervoor om La Nucia als ” Ciudad del Deporte” (Stad van de Sport) te profileren. Het sportcentrum is erg groot en men kan kiezen uit heel veel takken van sport om daar te beoefenen. La Nucia richt zich ook op professionele sporters met dit centrum. En het sportcentrum groeit nog steeds door. Recent werd bekend dat er een tweede sporthal moet komen. Er wordt ook gewerkt aan de komst van een hippisch centrum met plek voor bijna 100 paarden. Op dit moment wordt er een atletiekbaan aangelegd en het is de bedoeling dat hier binnenkort de Spaanse nationale kampioenschappen atletiek hier gehouden moeten worden. Verder zijn bouwvakkers momenteel ook bezig om een sporthotel te bouwen naast het sportcentrum. Sportploegen hoeven in te nabije toekomst geen hotel in Benidorm meer te boeken. Tenslotte heeft oud- proftennisser David Ferrer La Nucia uitgekozen als vestigingsplaats voor zijn tennisschool. La Nucia zal in het verlengde daarvan een ATP Challengers toernooi krijgen.

De aanwezige sporten

Het sportcentrum herbergt alle sportclubs van La Nucia. Iedereen sport op dezelfde plek in het dorp. Er zijn voetbalvelden en tennisbanen. Ik heb een BMX-terrein gezien. Je kunt er aan padel doen; een combinatie van tennis en squash. In de sporthal kan men onder andere voetballen, basketballen en volleyballen. Wat ik niet heb gezien, is hockey. Ook is er een zwemclub aanwezig, zowel voor wedstrijdzwemmen als synchroonzwemmen. Het is gewoon teveel om op te noemen.

Mijn eigen ervaring

Via de Nederlandse lessen van mijn kinderen heb ik kennis gemaakt met een Spaanse mevrouw die met een Nederlander getrouwd is en ook graag Nederlands wil leren. Ik wil graag meer Spaans leren. We besloten om elkaar daarin te helpen. Zij stelde mij voor om samen te gaan sporten bij het sportcentrum in La Nucia. Ik zei ja, want ik ben nooit te beroerd om wat kilootjes te verliezen. We hebben een abonnement afgesloten waarmee we in de ochtenden van maandag tot en met zaterdag tot 13.00 uur kunnen sporten. We hebben een enorme keuze uit allerlei groepslessen. Wij kozen voor pilates. Ook kunnen we gebruik maken van de cardiofitness en het binnenzwembad. Voor mij zijn de ochtenden ideaal, want vanaf 14.00 uur zijn mijn kinderen vrij van school. De eerste pilateslessen waren wel pittig voor mij, zowel de fysieke inspanning als de mentale inspanning om de instructrice te volgen. Gelukkig kon ik alles ook goed volgen door de non-verbale communicatie van de instructrice. Het sportcentrum ziet er netjes en verzorgd uit. Het is groot. De eerste keren verdwaalden we in het sportcentrum op zoek naar de juiste zaal. Als je in La Nucia gaat wonen, is het eigenlijk een must om te gaan sporten. Daarbij zijn in inschrijfkosten voor inwoners van La Nucia goedkoper dan voor inwoners uit naburige plaatsen.

Meer informatie.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de Spaanstalige website van het sportcentrum. Ook al beheers het Spaans niet, de foto’s bieden een goede impressie van het sportcentrum. Zie https://www.ciudaddeportivacamilocano.com/┬á

Zie ook dit nieuwsbericht van de gemeente La Nucia over een aantal sportactiviteiten dit jaar in La Nucia. Deze pagina heeft een vertaaloptie naar het Engels. Zie http://www.lanucia.es/Fitur-presentaciones-deportes-2019

bouwplaats, hotel, sport, La Nucia, hijskranen, blauw lucht
Sportcentrum La Nucia

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

2 gedachten over “Sport in La Nucia

  1. Hallo Christel ik heb een vraagje,ik zit in Calpe volgend jaar de maanden april en mei , ik wil tijdens de paasvakantie een atleet hoogspringen trainen. Is dit mogelijk en wie moet ik daarover contacteren. De periode is van 3 april tot 10 april 2020.De atleet is Vlaams kampioen en vice Belgisch kampioen.
    Groetjes en reeds bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: