Mijn residencia aanvragen in Denia

Mijn residencia aanvragen in Denia

Papierwerk.

Met mijn gezin verblijf ik sinds 2 augustus 2018 in Spanje. Op 6 augustus 2018 hadden we ons al ingeschreven bij de gemeente. Op 17 augustus 2018 hadden we ons met de DigiD uitgeschreven uit Nederland. Vandaag hadden we een afspraak bij de vreemdelingenpolitie in Denia voor het aanvragen van onze EU-verblijfskaart. In Spanje noemen ze dat “residencia”. Claudia, onze contactpersoon hier in Spanje, had voor ons de afspraak geregeld. Ze was ook aanwezig vandaag om ons bij te staan. We moesten onze paspoorten, geboorteaktes, trouwakte, bankverklaring en E106 formulier meenemen. Alles origineel en in kopie. Marc werkt nog in Nederland. Hij vliegt elke week terug naar Nederland om daar drie dagen in de week te werken. Dat maakt dat we gebruik kunnen maken van het E106 formulier. Als gezinsleden van mijn man kunnen de kinderen en ik in Spanje verzekerd worden in de Seguridad Social. De Seguridad Social is voordeliger dan een private ziektekostenverzekering. Na bijna een uur kregen we allemaal onze EU-verblijfskaart. Daarna gingen we nog naar het kantoor van de Seguridad Social om ons met het E106 formulier aan te melden. Ook dat is prima gelukt.

Nog even Denia in.

De kinderen hadden het na ongeveer twee uur serieuze afspraken bij de politie en de Seguridad Social wel gehad. We besloten om nog niet meteen terug te gaan. We zijn naar de supermarkt geweest en hebben daar wat te eten en drinken gehaald. Daarna zijn we naar de haven van Denia gewandeld. Op een bankje nuttigden we ons eten en drinken. Tegelijkertijd konden de kinderen even spelen in de speeltuin. Na het eten en drinken hadden we nog even tijd om de haven te bekijken. Vanuit deze haven kun je de boot naar Ibiza pakken. Dit is iets wat ik nog een keer wil gaan doen. Verder liggen er vele plezierjachten. Het weer was stralend vandaag met een strakblauwe lucht. Denia verdient meer aandacht dan dat ze nu hier krijgt. Ik ga zeker nog een keer terug naar Denia en dan zal ik hierover meer berichten.

Vervolgstappen.

Het enige wat we deze week nog moeten doen, is een bezoek brengen aan het Centro de Salud in La Nucía. Daar liggen straks onze pasjes klaar. Ik ga dan meteen nog een afspraak maken met de huisarts om kennis te maken. Verder zullen de kinderen worden toegewezen aan een kinderarts. Dus ik zal ook een afspraak met de kinderarts maken. De Spaanse gezondheidszorg is wellicht wat anders georganiseerd dan in Nederland. Binnenkort zullen we ervaren wat anders gaat dan in Nederland.

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: