Wandelen in La Nucia

Wandelen in La Nucia

Wandelen als alternatief voor strand en zwemmen.

In La Nucía kun je goed wandelen. Ik kwam daar achter toen ik mijn kinderen naar school bracht. Ik parkeer de auto op een parkeerplaats, enkele meters van de school vandaan. Daar staat op een bord aangegeven welke wandelroutes er zijn en welke beesten je zou kunnen zien. Dat varieert van een uil en een konijn tot een schorpioen. Nou zit ik overigens niet direct te wachten op een schorpioen. Er zijn verschillende wandelroutes in afstand en hoogteverschillen. Ik koos voor de blauwe route, omdat die het kortst is. Zoveel ervaring met wandelen heb ik nou ook weer niet. De blauwe route houdt contact met het dorp. Je hoort de geluiden van de drukke weg, de CV-70, en van de bouwwerkzaamheden die in de buurt plaatsvinden. Tussen de bomen door kun je de huizen van het dorp zien. Echt verdwalen is niet mogelijk met deze blauwe route. Toch heb ik hem niet afgemaakt en ben ik bijna halverwege teruggegaan naar mijn startpunt. Het werd me toch nog wat te warm en ik had geen flesje water meegenomen. Wat onhandig! Wandelen is een goed alternatief wanneer het herfst begint te worden aan de Costa Blanca. Het zwemwater wordt wat kouder (tenzij je zwembad verwarming heeft), maar het weer is gewoon nog lekker zonnig.  Dan is wandelen een goed idee. Je doet aan lichaamsbeweging en onderweg loop je door een prachtig landschap.

Verdere wandelplannen.

Ik ben nog steeds van plan om die routes te gaan lopen, maar dan wat later in het jaar als het iets minder warm is. En dan is een flesje water meenemen nog steeds een must. Ook het achterland van Altea schijnt een waar wandelparadijs te zijn. Dus ik heb nog wat uit te proberen komend najaar en komende winter. Voor mij is wandelen ook een mooi moment om tegelijkertijd me ook bezig te houden met fotografie. Dus mijn Nikon gaat met mij mee, naast dat flesje water. Tenslotte kun je in hetzelfde gebied waar ik heb gewandeld ook moutainbiken. Er zijn speciale routes gemaakt voor de mountainbike.

http://www.lanucia.es/red-de-senderos

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

2 gedachten over “Wandelen in La Nucia

 1. Beste Christel
  Ik ga in het najaar naar Calpe, en zou graag het adres krijgen van je wandeling in La Nucia
  Ik bedoel de start en eventueel van andere wandelingen
  In Altea daar hebben we al wandelborden gevonden en ook al gewandeld
  Bedankt en groetjes Yo

  1. Hallo,

   Ik raad je aan om in La Nucia te wandeling te starten bij de Partida Foia Blanca, bij de openbare school La Muixara. Er is een parkeerplaats aanwezig waar voldoende plek is. De parkeerplaats ligt in het dorp aan de CV-715 en bevat ook een bord met de wandel- en mountainbikeroutes. Vanaf deze parkeerplaats kun je verder wandelen naar de Partida Foia Blanca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: