Terra Natura

Terra Natura

Dé dierentuin van de Costa Blanca

Wanneer je op het vliegveld van Alicante aankomt, kunnen de foldertjes van Terra Natura je niet ontgaan. Terra Natura is dé dierentuin van de Costa Blanca. Ik was er in al die jaren van vakanties nog nooit geweest. Om de simpele reden dat de entreeprijzen hoog zijn (nu 32 Euro voor een volwassene en 26 Euro voor een kind). Tot nu. Ik hoorde van een moeder die ik ken van de school van mijn kinderen dat dit park elk jaar in maart, en ook echt alleen in deze maand, jaarkaarten verkoopt. Daarmee kun je dus het hele jaar op elk moment naar de dierentuin, hoef je geen parkeergeld te betalen en kun je korting krijgen bij de horeca en winkels van het park. Op de allerlaatste dag van maart, kocht ik voor mijn gezin een jaarkaart voor Terra Natura en voor een kleine meerprijs kocht ik zelfs de gecombineerde jaarkaart. Daarmee hebben mijn gezin en ik ook toegang tot Aqua Natura, het naastgelegen waterpark. Voor iets meer dan 200 Euro hebben wij met ons vieren het komende jaar pret in Terra Natura en Aqua Natura.

Is Terra Natura een bezoek waard?

Om die vraag te kunnen beantwoorden ben ik afgelopen zaterdag (13 april 2019) een volledige dag naar Terra Natura geweest. Eerder waren we op 4 april na schooltijd al even twee uurtjes geweest voor een sneakpreview. De entree van de dierentuin met de souvenirwinkel heet Pangea. Hier ligt ook de vulkaan en daarbinnen vind je giftige dieren. Deze heb ik nog niet bezocht, omdat mijn interesse niet ligt bij dit soort dieren. Grote spinnen vind ik zo niet leuk; sterker nog, ik loop gillend weg. Verder is de dierentuin ingedeeld in drie werelddelen, te weten Amerika, Azië, en Europa. Om de dierentuin in één dag te zien heb je zeker vijf tot zes uur nodig indien je daarbij de tijd neemt om foto’s te maken en even te ontspannen op een van de vele bankjes. Alvorens verder in te gaan op de vraag of Terra Natura een bezoek waard is, zal ik eerst de afzonderlijke werelddelen bespreken en tenslotte zal ik nog kort de shows en “experiences” bespreken. Verder is het nog goed om te weten dat het park en de website tweetalig zijn, namelijk Spaans en Engels. Dat maakt dat de meeste bezoekers de aangeboden informatie over de dieren en de dierentuin zullen begrijpen.

Amerika

Mijn kinderen en ik waren zo’n beetje de eerste bezoekers afgelopen zaterdag. Om 10:00 uur waren we er. Terra Natura heeft per seizoen verschillende openingstijden. Check dus de website van Terra Natura. Doordat we er op tijd waren, had ik de kans om een paar mooie foto’s te maken van de papegaaien en ook de andere vogels die te vinden zijn in de volière. We werden meteen opgewacht door een dikke, grote gans die direct even onze tassen wilde checken op voedsel. Tja, de dieren mag je niet zomaar eten geven, maar sommige bezoekers zullen zich niet aan die regel houden. Voor een aantal diersoorten is het mogelijk dat je voer koopt uit een automaat en dit dan geeft aan de dieren. Dat kan bijvoorbeeld bij de Amerikaanse boerderij waar je lama’s en alpaca’s kunt zien. Sterker nog, je mag er vrij tussen lopen. Mijn kinderen vonden het een beetje spannend, wetende dat een lama kan spugen. Mijn opdracht aan mijn kinderen was om rustig rond te kijken en door te lopen. Vooral de dieren niet plagen en opjagen. In dit gedeelte vind je verder ook nog doodshoofdaapjes en flamingo’s. Hier heb ik verder geen restaurant gezien. Wel zijn over het hele park ook frisdrankautomaten te vinden, zo ook in Amerika. Ik was het meest enthousiast over het vogelverblijf, omdat ik graag foto’s maak van vogels en je dicht bij ze kan komen.

Azië

Dit gedeelte van het park is helemaal in Indiase stijl gemaakt. Je waant je bijna in India. Of dat echt klopt weet ik zelf eigenlijk niet, want in India ben ik nog nooit geweest. Hier vind je de olifanten. In de Indiase tempel vind je onder andere de tijgers, de gibbons en de Indische neushoorns, typische dieren uit India. Op het moment dat wij er waren, waren de neushoorns even actief. Om de beurt namen ze een lekker bad. Alle katachtigen waren inactief, helaas. In dit gedeelte heb je twee restaurants en een kiosk. Wat mij verder opviel, is dat hier een magnetron staat die beschikbaar is voor het publiek om babyvoeding in op te warmen. Erg handig dus als je met een baby de dierentuin bezoekt. Ook mag je zelf meegebracht eten nuttigen. Je moet dan iets verder van het restaurant (en bijbehorende zitplekken) vandaan lopen naar de zogenaamde picknick plekken. Verder hebben we in dit gedeelte alle drie een sanitaire stop gemaakt. Het sanitair was op dat moment redelijk schoon. Tenslotte bevindt zich in dit gedeelte een leuke speeltuin voor kinderen. Als ouder kun je, desgewenst, plaatsnemen op een bankje. Deze speeltuin heeft zicht op de wolkenkrabbers van Benidorm.


Olifant, Indiaas, Terra Natura Benidorm

Europa

Europa heeft het Griekse thema. Er is een Grieks dorp nagebouwd. Hier vind je twee restaurants en een kiosk. Ook hier geldt dat je met eigen meegebracht eten bij de picknickplaats moet plaatsnemen en als je iets koopt in het restaurant mag je plaatsnemen op het terras van het restaurant. Deze Europese zone is leuk, omdat je hier tussen de dieren kunt lopen. Er is een kinderboerderij met ezels, varkens, konijnen en pauwen. Ook heb je een gebied met herten en moeflons. Dit kan voor jonge kinderen overweldigend zijn, omdat veel van deze dieren tegelijkertijd op je afkomen. Angst voor mensen is er niet. Gewoon rustig doorheen wandelen en genieten. Tenslotte moet je hier zijn om de doorsteek te kunnen maken naar het waterpark Aqua Natura. Voor een meerprijs van 14 Euro kun je ook meteen een dagkaart kopen voor dit park. Je bezoekt dan twee parken op één dag. Vanaf 26 april is Aqua Natura open en zullen we ook dit park een keer gaan bezoeken. Overigens kun je ook er voor kiezen om alleen Aqua Natura te bezoeken (32 Euro per volwassene en 26 Euro per kind en vervolgens kun je dan voor een meerprijs van 14 Euro Terra Natura bezoeken).

herten en moeflons, aaibaar in Terra Natura, Benidorm

De shows en “experiences”

Deze dierentuin heeft shows met dieren, zoals de vogelshow die om 12.00 uur en om 16:00 uur wordt gehouden. Een dergelijke show zit bij de toegangsprijs in. Ga je in het midden van de tribune zitten, dan kom je meer in contact met de roofvogels, want de verzorgers (Carola en Aaron) lopen tussen het publiek met de vogels. Verder hebben wij gisteren gekeken naar het voederen van de olifanten. Ook dit kun je gratis bekijken. Bij aankomst in dierentuin kun je een briefje meekrijgen met het tijdschema van de shows en waar ze zijn. Tenslotte kun je “experiences” kopen. Een aantal zijn speciaal voor kinderen zoals rijden op een ezel of je kind kan geschminkt worden als een fee of elf. De meeste experiences kosten geld. Er zijn ook grote “experiences” te koop zoals vier uurtjes meelopen met een dierenverzorger. Je kunt deze ervaringen kopen bij de klantenservice of vooraf boeken via de website. Mijn kinderen en ik zijn er nog niet aan toegekomen om een belevenis te doen.

Conclusie: Terra Natura is je geld waard

Tot nu toe ben ik zeer te spreken over deze dierentuin. Het is schoon en opgeruimd. Er valt heel veel te zien en te beleven. Het personeel is vriendelijk. Er is ook altijd wel iemand die Engels spreekt. Toch handig, want veel toeristen uit het buitenland spreken weinig tot geen Spaans. De entreeprijs voor een één dag is hoog en vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Maar het is het waard. Trek er dan ook gerust vijf tot zes uur vooruit wanneer je een dagentree koopt. Omdat ik hier woon en maar op vijftien minuten rijden van Terra Natura vandaan woon, is een jaarkaart lonend. Ik heb dan ook geen haast tijdens mijn bezoeken om alles te zien. Immers, wat we niet zien, zien we de volgende keer wel. Jonge gezinnen die emigreren naar de Costa Blanca zou ik aanraden een jaarkaart aan te schaffen wanneer je in de buurt van Benidorm woont en je uiteraard dierentuinen leuk vindt. Omdat ik hier dus vaker zal komen, zul je met enige regelmaat foto’s van Terra Natura op mijn instagramaccount (chrisholthuizen) tegenkomen.

Voor meer informatie: http://benidorm.terranatura.com/en/index.html

bruine en zwarte uil met oranje ogen in Terra Natura, Benidorm
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: