Kerst in Spanje

Kerst in Spanje

De eerste kerst in Spanje

Dit jaar, 2018, zal ingaan als het jaar dat mijn gezin en ik voor het eerst kerst vierden in Spanje. In Spanje draait alles om kerstavond, 24 december, en de kerstdag zelf, 25 december. Dus geen tweede kerstdag, zoals in Nederland. Maar omdat we toch allemaal vakantie hebben, vieren wij thuis gewoon een tweede kerstdag. De gemeente La Nucia besteedt wel aandacht aan het versieren van het centrum van het dorp. Dat doen de buurgemeenten trouwens ook. De Chinese winkels en ook bijvoorbeeld de Lidl verkopen kerstversieringen. Ik heb ons huis ook wat versierd, met name met de spullen die ik uit Nederland heb meegenomen. Ik heb geen kerstboom gekocht. Ik had nog twee mini kerstboomjes die ik in huis heb neergezet in de open haard, die wij niet gebruiken.

Het kerstgevoel

Het kerstgevoel was er bij mij toch minder dit jaar. De achtergebleven familie in Nederland komt niet naar Spanje en ik vlieg met mijn gezin niet even terug naar Nederland om daar kerst te vieren. We zijn op ons viertjes aangewezen dit jaar. Maar vooral het weer in december maakte voor mij dat ik geen kerstgevoel of decembergevoel had. Het weer is tot nu toe elke dag in december zonnig geweest, zo rond de 20 graden. En op mijn veranda bij mijn mijn voordeur is het in de winter heerlijk buiten zitten met een glaasje rosé. Het werd geen witte, grijze of groene kerst, maar een stralend blauwe kerst. Ook het kerst vieren op school gaat anders. Geen kerstdiner op school ’s avonds, maar alle klassen treden op met een dansje op muziek en zang in het plaatselijke sportcentrum. Als ouder mag je vanaf de tribune toekijken.

Benidorm

Vlak voor de kerst, op vrijdag 21 december, moesten we nog een bezoekje aan de Specsavers in Benidorm brengen. Mijn zoon Jasper heeft een nieuwe bril nodig. Nadat we de bril hadden besteld, besloten we even naar het strand in Benidorm te gaan. Het is dat de winkels, bars en restaurants kerstversiering hebben, want anders heb je niet door dat het december is. We hebben heerlijk van de zon en het strand genoten. Op de terugweg naar de parkeergarage troffen we een ” kerstkermis” aan compleet met een kerststal en voor de liefhebbers was er ook glühwein. Verder vooral kermisattracties en luchtkussens. Het was leuk om dit even mee te maken. Verder hebben we kerst thuis gevierd met tapas en na zonsondergang lekker op de bank hangen met Netflix erbij. Een hele andere invulling dan voorheen.

kunstijsbaan, schaatsende kinderen, Benidorm, wolkenkrabbers, kerst in Spanje
De kunstijsbaan in Benidorm, kerst in Spanje
kermis, kerstversiering, kerst in Spanje, Benidorm
De kerstkermis van Benidorm
Hoog gebouw, kerstversiering, Benidorm, kerst in Spanje
Kerstversiering op de kerstkermis in Benidorm
Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Eén gedachte over “Kerst in Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: