De Dag van de Grondwet

De Dag van de Grondwet

6 december, De Dag van de Grondwet

Op 6 december vierde Spanje de Dag van de Grondwet. Dat is elk jaar een vrije dag. Dit jaar was het 40 jaar geleden dat Spanje een democratie werd en dat de huidige Grondwet werd goedgekeurd door de Spaanse bevolking in een referendum. Dus extra speciaal. De kinderen hadden deze dag dus vrij gekregen van school. Voor als je meer wilt lezen over Spaanse feestdagen: https://www.wikispanje.nl/2018/01/03/uitleg-en-betekenis-van-alle-nationale-feestdagen-in-spanje/

IKEA

Wat kun je doen op zo’n vrije dag? Uitslapen natuurlijk. Proberen te ontdekken wat de festiviteiten zijn die in de buurt georganiseerd worden ter ere van de Dag van de Grondwet. Mijn schoonouders hadden echter een ander idee, namelijk naar de IKEA in Murcia. Murcia ligt op 135 kilometer van La Nucia. Als je woont in Spanje dan kan een keer naar naar de IKEA gaan wel nuttig zijn. Ik had toch nog twee kinderstoeltjes nodig voor mijn benedenwoning die ik verhuur en die van de IKEA zijn niet al te duur.  Volgens mijn schoonouders vinden de kinderen IKEA leuk. Ze waren al eens met Lisanne en Jasper bij de IKEA in Eindhoven geweest. Dus ik ging akkoord met een dagje IKEA. En inderdaad, de kinderen vonden alle ingerichte woonkamertjes prachtig, zeker als daar ook nog wat speelgoed lag. Lisanne en Jasper zijn op heel wat banken en bedden geploft. En tussendoor legt IKEA slim allerlei bakken met knuffels neer. Uiteindelijk ging oma voor de bijl en de kinderen kregen een pandabeer. Tussendoor wat eten in het restaurant en weer door! Op naar de badkamers en de accessoires voor in je huis. En verder blijkt dat Spanjaarden ook gewoon op hun vrije dag, zoals deze Dag van de Grondwet, naar de IKEA gaan. Zoals Nederlanders met tweede Paasdag massaal de meubelboulevards aflopen. Naar de IKEA is dus een beleving, vooral voor kinderen. Verder kun je uiteraard verschillen van mening of de IKEA een fijne winkel is, maar de IKEA weet de mensen uiteindelijk wel naar hun winkels te trekken. Dat is knap, wetende dat er steeds meer online wordt gekocht.

Uiteindelijk koop je altijd wat

Nu ik dan toch bij de Ikea was, heb ik meteen maar die hierboven al genoemde kinderstoeltjes gekocht voor mijn benedenwoning. Met twee kinderstoeltjes erbij, is de woning nu compleet voor jonge gezinnen. Zie: http://www.christelinspanje.com/vakantiewoning-huren/ . Overigens kon ik het niet laten om twee opbergboxen te halen, zodat Lisanne en Jasper al hun knuffels eens goed kunnen opbergen in plaats van ze te laten slingeren op de grond. Toen we klaar waren bij de IKEA was het al weer tijd om naar La Nucia te gaan. Ik had graag naar het (historische) centrum van Murcia willen gaan, maar dat trok niemand van ons gezelschap meer na ruim drie uur IKEA. Rondom de IKEA liggen overigens nog meer (grote) winkels en een enorme bioscoop. Wij waren pas rond 12:00 uur in Murcia aangekomen. Als je eerder weet te aan te komen in dit winkelgebied, dan kun je meerdere winkels bezoeken. Het winkelgebied is veel groter dan het winkelgebied van Finestrat. Dus Murcia is een aanrader als je van winkelen houdt. Al met al was onze dag in Murcia geslaagd.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: