Het groen van La Nucia.

Het groen van La Nucia.

Mijn nieuwe wandelschoenen.

Vorige week donderdag was ik bij de Lidl. Het was druk, want er waren weer nieuwe weekaanbiedingen. Deze keer verkocht de Lidl wandelschoenen voor €19,95 en die moest ik dus hebben. Ik had nog geen wandelschoenen. Voorheen trok ik altijd mijn hardloopschoenen aan, maar voor wandelen zijn die niet ideaal. Ik was er vroeg bij. Meteen nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ging ik naar de Lidl. En gelukkig was mijn maat, 41, er nog bij. Met al die Noord-Europese vrouwen die in deze omgeving wonen, dacht ik dat maat 41 snel weg zou zijn. Ik vond ook nog een paar bijpassende sokken. Helemaal klaar om te gaan wandelen. Natuurlijk is het wandelen wel heel anders dan in Nederland. In Zwolle wandelde ik vaak rond de Milligerplas en genoot ik van de watervogels. Alles was lekker vlak. Hier in La Nucia is dat uiteraard heel anders. Het is tijd om het groen van La Nucia te gaan verkennen.

Het groen van La Nucia in.

Bijna een week hebben de wandelschoenen in de hal gestaan. Gisteren heb ik ze voor het eerst gebruikt. Ik had een route via Google Maps gevonden vanaf mijn eigen huis in de wijk Bello Horizonte naar de wijk Cautivador.  Natuurlijk nam ik mijn fotocamera mee en mijn telefoon voor de navigatie. Het eerste stuk in mijn wijk ging door een stukje veld waar honden worden uitgelaten. Goed uitkijken dus om niet in de poep te stappen. Al gauw vond ik de hoofdroute en zat ik midden in het groen van La Nucia. Het groen is een combinatie van natuur en landbouw. De route waarop ik zat bleek een stukje van de rode wandelroute te zijn, http://www.christelinspanje.com/la-nucia/wandelen-in-la-nucia/ . Hier en daar staan nog wat huizen. Als je er nog niet eerder geweest bent, zoals ik, dan moet je even goed opletten dat je niet zomaar privéterrein betreedt. Echte herfstkleuren waren er nog niet, helaas. En er staan veel naaldbomen en die blijven sowieso groen. Onderweg zie je bomen met citrusvruchten in boomgaarden. Je ziet hier dat La Nucia van origine landbouw heeft. Gisteren zag ik vooral veel vlinders. Mooi om te zien, maar lastig om goed voor de lens te krijgen. Uiteindelijk moest ik een klimmetje omhoog maken en dat is een beetje wennen met mijn vlakke wandelervaring in Zwolle.

CEM El Captivador en Ermita San Vincente.

Toen ik boven aankwam, kwam ik uit bij het CEM El Captivador, een educatief milieukundig centrum van de gemeente La Nucia. Zie de bijgevoegde link http://cemelcaptivador.com/. Volgens Google was het gesloten en Google had gelijk. Het pand leek dicht te zijn. Wel kon je het terrein oplopen om de tuin te bekijken. Het pand valt enorm op in de omgeving door de moderne uitstraling die het heeft. Een stukje verder staat een kapel, de Ermita de Sant Vincent. Ook hier kon ik niet naar binnen. Het is een rustpunt voor wandelaars en wielrenners.  Verder heb je vanaf dit punt een prachtig uitzicht op omgeving en de zee. Ook zie je de prachtige natuur. Op deze plek heb ik een aantal foto’s gemaakt van de omgeving en de Ermita de San Vicente. De fotogalerij geeft een aardig beeld van wat je kunt zien als je gaat wandelen in het groen van La Nucia.

Deze diashow vereist JavaScript.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018-2019 Christel Bijsterbosch

Eén gedachte over “Het groen van La Nucia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: