Een middagje Valencia

Een middagje Valencia

Valencia, een veelzijdige stad

Vorige week zaterdag besloten we dat we zin hadden in een middagje Valencia. Marc en ik kenden Valencia al van een aantal jaren geleden. Het is de derde stad van Spanje en een populaire stad voor een stedentrip. Wij hebben het geluk om er heel vaak naar toe te kunnen gaan zonder al te veel moeite. In 2011 waren wij er om het oude centrum te bekijken en het Oceanografic te bezoeken. Deze keer bezochten we Valencia met onze kinderen. Wij plannen nooit precies van te voren wat we willen zien. Dus dat is voor ons de auto pakken en rijden maar. Maar met kinderen is dat iets anders. Die willen vaak niet doelloos wat slenteren door de stad. Daarom heb ik van te voren wel even op internet gezocht wat leuk is om te doen met kinderen. Mijn man en ik kwamen uit op Parque Gulliver. Vanaf La Nucia is het anderhalf uur rijden naar Valencia over de snelweg AP-7. Dat is de tolweg. Toch is deze wat snelheid betreft te verkiezen boven de N332, de provinciale weg.

Parque Gulliver

Parque Gulliver is een fantastisch speelpark voor kinderen. Het is gratis te bezoeken en het ligt bij de Turiatuinen (de groene ader van Valencia) en vlakbij het museumcomplex Ciutat de les Arts i les Ciències (waar ook het Oceanografic ligt). Het beeld in het park is Gulliver, de hoofdpersonage uit het boek Gullivers reizen van de Engelse schrijver Jonathan Swift. De kinderen kunnen erop klimmen, lopen en er weer vanaf glijden. Ook volwassenen kunnen erop klimmen. Op warme dagen worden de glijbanen wel erg heet. Dus je billen kunnen verbranden bij zomers weer! Het is ook een ideale plek om even te picknicken. Van te voren kun je dus wat etenswaar en drinken meenemen. Daarnaast zijn er in de directe omgeving ook genoeg eettentjes te vinden. Nadat de kinderen een tijdje hadden gespeeld, besloten we om verder te gaan. Je kunt er voor kiezen om je weg te vervolgen in de Turia-tuinen. De Turia is een drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Het is het groene gebied van Valencia waar men kan wandelen, fietsen en sporten. Dit gedeelte van Valencia is ideaal voor een uitstapje met kinderen.

Winkelcentrum El Saler

Vervolgens gingen wij die zaterdag verder naar het winkelcentrum El Saler. En dat was een aangename verrassing wat betreft het aanbod van winkels. Natuurlijk vind je ook hier de Spaanse ketens Zara en Mango, maar waren er ook winkels die niet in het winkelcentrum Finestrat (zie: http://www.christelinspanje.com/benidorm/winkelen-in-finestrat/ ) te vinden zijn. Er is hier ook een speciale kinderkapper te vinden. In de dierenwinkel kun je zelfs een slang of een (vogel)spin kopen. Zo’n beest komt er bij mij echter niet in. Ook worden er puppies verkocht. Persoonlijk vind ik dit niet zo goed. Die arme hondjes liggen de hele dag in zo’n box achter glas. Dit kun je vaker aantreffen in Spaanse dierenwinkels. Het winkelcentrum is groot en heel belangrijk: er is vermaak voor kinderen. Winkelen wordt hier voor kinderen in ieder geval een belevenis. Er is een treintje, maar je kunt ook een elektrisch autootje huren voor je kinderen waarmee ze door het winkelcentrum kunnen “racen”. Een aantal volwassenen kijkt wat argwanend naar de kinderen die in zo’n autootje rijden. Maar ongelukken bleven uit. Overigens trof ik ook een advocatenkantoortje aan in dit winkelcentrum aan. Hmm, zou letselschade hier dan toch een dingetje zijn??? Mijn kinderen vonden het super om even zelf auto te rijden. Verder zijn hier meer dan voldoende eetgelegenheden. En vanuit de “mirador” (uitkijkpunt) heb je een mooi uitzicht op het Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit winkelcentrum heeft een gratis parkeergelegenheid. Als je van winkelen houdt en je bent in Valencia, dan is dit winkelcentrum wel een aanrader. Wij hadden geen klagende kinderen. Kortom: Valencia is goed te doen met kinderen.

Zie ook: https://www.elsaler.es/

  • speelpark, Valencia, glijbanen
  • Uitzicht vanaf speelpark, Valencia
  • autootjes voor kinderen, in winkelcentrum Valencia, El Saler
  • uitzicht vanaf El Salar op het moderne Valencia, blauwe lucht
  • uitzicht vanaf El Salar op het moderne Valencia, blauwe lucht
  • winkelcentrum, winkels, etages, Valencia
  • advocatenkantoor, winkelcentrum Valencia


Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: