Het achterland van Altea

Het achterland van Altea

Altea is meer dan….

Al eerder postte ik berichten over Altea, bijvoorbeeld http://www.christelinspanje.com/altea/een-dagje-uit-naar-altea/ . Maar er is meer dan alleen het kerkje, oude, smalle straatjes en het strand. Altea heeft een achterland met boomgaarden, natuur, en oude historische overblijfselen. In de herfst en winter kun je er daarom voor kiezen om te gaan wandelen in het achterland van Altea. Ik merk dat ik wandelen steeds leuker ga vinden. Ik beweeg en ik geniet van de omgeving waar ik wandel. Het is een manier om wat stress kwijt te raken. Ik combineer wandelen met het maken van foto’s. Ik heb dus vaak mijn spiegelreflexcamera mee alsmede meerdere lenzen en filters. En als ik zin heb, dan gaat ook het statief nog mee. Dus ik neem nog wat gewicht mee tijdens het wandelen.

Wandelroutes in het achterland van Altea

Aan de Costa Blanca lees ik graag het wekelijkse krantje ” De Week”, http://deweek.net/ . Het krantje is elke donderdag verkrijgbaar bij Nederlandse en Vlaamse ondernemers die aan de Costa Blanca gevestigd zijn. Er is ook een app van ” De Week” beschikbaar voor de smartphone. Die app heb ik dus gedownload. Op die app zijn een aantal wandelroutes te vinden aan de Costa Blanca. Zo vond ik de vijf wandelroutes rondom Altea, oftewel het achterland van Altea. Elke wandelroute heeft een kleur. In de app van de ” De Week” wordt van elke wandelroute een korte omschrijving gegeven en er zit een kaartje bij. De wandelroutes zijn uitgezet door de gemeente Altea. Een folder met deze wandelroutes (Camins d’ Altea) kun je ook ophalen bij het VVV-kantoor van Altea. Zoals eerder gezegd, zijn er vijf routes. Te weten, de groene,  de blauwe, de rode,  de oranje en de paarse route. Ik heb de blauwe route gelopen. Mijn route begon aan de Cami d’ Algar (tussen het marktterein en de sportvelden). Op die plek starten de groene, rode, blauwe en oranje route. De auto kun je het best parkeren op de grote parkeerplaats, behalve op dinsdag, want dan is er markt in Altea op die plek. Ik had mijn auto langs de oever van de rivier Algar geparkeerd. Let op! Als er (veel) regen wordt voorspeld, is dit een plek wat kan onderlopen met water. Daarvoor wordt gewaarschuwd door middel van bordjes. Het is dan raadzaam de auto op een andere plek te zetten of gewoon niet te gaan wandelen op een dag dat regen wordt voorspeld.

Blauwe route

De routes zijn goed te volgen. Er zijn wegbewijzingsbordjes. De kleur van de pijl hierop geeft aan welke route je volgt. Met behulp van deze bordjes en de omschrijving in de app van ” De Week” kun je eigenlijk niet verdwalen. De blauwe route begint langs de zuidkant van de Algar. Veel van de rivier zag ik niet, omdat het riet langs de rivier meer dan 2 meter hoog is. Het eerste gedeelte van deze route is deels geasfalteerd, maar ook voor een groot deel een onverharde weg. Het had de afgelopen dagen net geregend. Dus liep ik door plassen en modder. Goede wandelschoenen is aan te raden wanneer je aan deze route begint. Op enig moment kwam ik bij een (klein) stuwmeer uit. Vanaf dat punt had ik alleen nog maar een geasfalteerde weg voor me liggen. Dat loopt dus wat gemakkelijker. Hier loop je langs boomgaarden en akkers. Ook staan hier en daar wat huizen. Schrik niet van al het geblaf. Alle honden bevinden zich op eigen terrein achter een hek. Spanjaarden zijn dol op honden. Hondengeblaf hoor je altijd, of je nu landelijk wandelt of in een wandelt in een woonwijk. Achter de hekken en poorten zit bijna altijd een hond. Op deze route kruis je de snelweg AP-7 twee keer. De eerste keer loop je onder de snelweg door en de tweede keer loop je over een viaduct. Wanneer je het viaduct hebt gehad, komt het kerkje van Altea steeds meer in zicht. Je weet dat je dan snel weer in de bewoonde wereld bent. Op dat moment overlappen de blauwe en oranje route elkaar.

Terug in Altea

Ik ben ruim twee uur met deze route bezig geweest. De andere routes ga ik ook nog lopen de komende tijd. Uiteraard alleen wanneer het droog is. Het achterland van Altea is een prima plek voor een mooie wandeling. De foto’s hieronder geven een mooie impressie wat je tegenkomt onderweg.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: