Nederlandse producten in Spanje

Nederlandse producten in Spanje

De Nederlandse supermarkten vs Spaanse supermarkten

Je hoeft Nederland niet te missen wat voedsel betreft wanneer je emigreert naar de Costa Blanca of wanneer je je vakantie hier viert. Hoewel ik vind dat ik mij al redelijk heb aangepast aan wat gangbaar is in Spanje, wil ik toch met enige regelmaat Nederlandse producten hebben. Gewoon omdat mijn gezin en ik deze niet kunnen missen. Er zijn Nederlandse supermarkten in Spanje aanwezig. Daarom bezoek ik bijvoorbeeld de Costa Blanca Supermercado (of Supermarkt) in Alfaz del Pi. Deze supermarkt heeft een groot assortiment aan Nederlandse producten en ik grijp bijna nooit mis. In deze supermarkt vind je ook Spaanse, Engelse, Noorse, Zweedse en Duitse producten. Kortom, voor ieder wat wils. Overigens kun je voor je Nederlandse producten ook terecht bij de Super Content in Albir. In deze supermarkt vind je uitsluitend Nederlandse artikelen. De Super Content verkoopt producten van het huismerk van de Jumbo. Beide supermarkten zijn goed bereikbaar met de auto. Natuurlijk kom ik ook in de typisch Spaanse supermarkt Mercadona. Ik eet ook graag Spaanse producten zoals een aardappeltortilla of een fuet worst. Groente en fruit haal ik liever bij de Mercadona of de Lidl, omdat dit goedkoper is. De Nederlandse supermarkten zijn wat duurder. Daarom haal ik daar niet alles en kies ik ook bewust voor Spaanse producten.

Alternatieven

Ik probeer goede alternatieven te vinden voor de producten die ik in Nederland gebruikte. Mijn favoriete groene thee van Lipton is hier slecht tot niet verkrijgbaar. Ik ga nu dus maar over op een ander merk.  Als je een echt biefstukje wilt eten, dan kun je ook beter naar een Nederlandse supermarkt met slager gaan. Bij de Lidl en Mercadona heb ik tot nu toe nog geen goede biefstuk gevonden. Kip en vis zijn volop verkrijgbaar. Voor verse vis kun je prima terecht in de Spaanse supermarkt. De typische Hollandse haring heb ik dan weer niet gespot daar. Overigens ook niet in een Nederlandse supermarkt. Je kan niet alles hebben. Ik ga mijn gezin sowieso vaker vis voorschotelen. Verder heeft mijn man afscheid moeten nemen van zijn favoriete biermerk, Bavaria. Dat is hier bijna niet te koop, tenzij je de alcoholvrije versie prefereert. Die zag ik namelijk wel liggen bij de Spaanse supermarkt MasyMas. Hier thuis wordt dus nu San Miguel gedronken en dat bier is volgens mijn man meer dan prima. Overigens hoef je niet voor alles een alternatief te verzinnen en dat geldt voor snoepgoed. Dat laatste is iets wat ik hier minder koop. We komen minder aan snoepen toe door het dagritme. Wanneer de school uit is om 14.00 uur eten we thuis eerst warm. En rond een uur of 19.00 uur eten we nog een broodje. Daartussen komen we bijna niet aan snoepen toe. En als we tussendoor wel wat snacken, dan proberen we vaker iets hartigs te nemen.

De Costa Blanca Supermarkt

Deze supermarkt ligt wat dichter bij mijn huis en hij is vaak net wat goedkoper dan de Super Content.  Ik koop daar met name dus het volkoren brood, melk, kroketten en Gelderse worst. Op dit moment zijn er pepernoten en andere lekkernijen te koop met het oog op Sinterklaas. Als je een fan bent van chips kun je ook beter naar de Nederlandse supermarkt gaan.  Op een gegeven moment is alleen maar de traditionele naturel chips wat aan de saaie kant. Vandaag vond ik ook de boerenkool van HAK in de supermarkt en uiteraard, de rookworsten van Unox. Ergens heb ik wel zin in boerenkool, maar het weer is er hier niet naar. De afgelopen dagen heeft het flink geregend, maar nu schijnt de zon weer. Dan gaat de temperatuur zo weer richting de 15 tot 20 graden. Geen weer voor boerenkool dus. Wie weet komt dat nog in december of januari. Waarschijnlijk had ik met de huidige temperaturen in Nederland al wel mijn eerste potje boerenkool gemaakt. Van de Nederlandse supermarkten in Spanje vind ik persoonlijk deze de beste wat Nederlands assortiment betreft. Zie ook: https://supercostablanca.es/es/

De Super Content

Het assortiment komt grotendeels overeen met het Nederlandse assortiment van de Costa Blanca Supermarkt. Het brood is hier wel vaak snel uitverkocht en dat geldt ook voor de pakken melk. Je moet er dus vaak in de ochtend al zijn. Ook kan je hier het krantje ” De Week ” halen. Het personeel is (veelal) Nederlandstalig en altijd erg vriendelijk. Toen mijn kinderen nog in de luiers zaten, kocht ik hier graag de luiers tijdens onze vakanties aan de Costa Blanca. Ik was wat minder tevreden over de kwaliteit van de Spaanse luiers. Het is een prima winkel die goed met de auto te bereiken is, omdat hij aan de doorgaande weg tussen Valencia en Alicante ligt, de N332, ligt. Zie ook: http://www.supercontent.es/

Welke Nederlandse winkels zou ik nog meer graag hier zien?

Zoveel Nederlandse winkels zijn er hier verder eigenlijk niet. Er zit een C&A in het winkelcentrum van Finestrat. Zie ook: http://www.christelinspanje.com/benidorm/winkelen-in-finestrat/ . En bij mijn weten, is dit het dan. Ik zou wel graag een HEMA willen zien aan de Costa Blanca. De HEMA is al wel aanwezig in Madrid en Barcelona. Ook zou een Action wat mij betreft welkom zijn. Er zitten hier echter al veel Chinese winkels, dat wil zeggen winkels gerund door Chinezen, met een vergelijkbare productenlijn als de Action. Echter, ik vind de kwaliteit van de Action vaak net wat beter en de prijzen in de vele Chinese winkels zijn de laatste tijd ook omhoog gegaan. Van mij mag de Action uitbreiden naar Spanje. Onlangs was het Halloween en dat feestje wordt hier goed gevierd. Op school wordt er veel aandacht aan besteed en de kinderen mogen verkleed op school komen. De verkleedkleding was erg prijzig, gemiddeld zo rond de 25 Euro voor een pakje. Ik meen dat de Action goedkoper is. Verder mis ik niet veel winkels. Ik kom graag in de Spaanse winkels en anders biedt het internet wel een oplossing. Kortom, Nederlandse supermarkten vind je wel in Spanje aan de Costa’s.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018-2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: