Benidorm: Dierentuinen, pretparken en kortingsbonnen

Benidorm: Dierentuinen, pretparken en kortingsbonnen

De parken rondom Benidorm

Er zijn rond Benidorm een paar dierentuinen en pretparken. Eerlijkheid gebiedt me mij te zeggen dat ik er nog geen één heb bezocht, behalve het Dinopark. Dit park ligt een eindje van Benidorm vandaan. Zie mijn eerder blogpost hierover: http://www.christelinspanje.com/dinopark/dinos-in-callosa-den-sarria/. Waarom heb ik de parken in en rond Benidorm nog niet bezocht? De reden daarvoor is dat de prijzen gewoon in mijn optiek hoog zijn. Je bent niet goedkoper uit dan in Nederland. In Nederland ging ik de laatste jaren met mijn gezin met een nette korting van de Jumbo of de NVOM (Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen; de jaarlijkse meerlingendag) naar dierentuinen. Of ik ging naar Nordhorn, net over de grens in Duitsland. Daar is de toegangsprijs structureel lager dan in Nederland. Terugkomend op Spanje: je bent niet goedkoop uit. Ik kan je daarom (nog) geen inhoudelijke oordeel geven over de diverse parken. De websites geven voldoende informatie om te bezien welk park voor jou en jouw gezin het meest geschikt is. En elke site heeft een Engelstalige versie.

Mundomar, een dolfinarium https://www.mundomar.es/en/

Aqualandia, een waterpretpark https://www.aqualandia.net/en/

Terra Natura, een dierentuin http://www.terranatura.com/

Terra Mitica, een pretpark https://www.terramiticapark.com/en/

De kortingsbonnen

Als je op het vliegveld van Alicante aankomt, dan zie je hier en daar al de folders en kortingsbonnen liggen van de bovengenoemde parken. Bij aankomst weet je dus al meteen dat je in toeristisch gebied ben aangeland. Ook kun je de kortingsbonnen vinden bij supermarkten (zoals de Carrefour) en speelgoedzaken(zoals de Don Dino). Zelfs bij mijn plaatselijke buurtsuper vond ik laatst deze kortingsbonnen en nam ik ze mee naar huis. Ik had wel interesse om met de kinderen Mundomar te bezoeken. Naar aanleiding van Halloween was Mundomar afgelopen weekend aangepast aan dit feest. Per volwassene zou je 6 Euro korting krijgen en per kind 4 Euro korting. De korting wordt gegeven op de algemene prijslijst. En dat is de prijslijst die bij de kassa ter plekke gehanteerd wordt. Je moet de kaartjes dan bij de kassa kopen en de kortingsbon overhandigen. Ik kwam erachter dat de normale prijs voor een volwassene 31 Euro is en voor een kind 25 Euro. Zie: https://www.mundomar.es/en/mundomar-prices/ . Totaal dus 112 Euro voor ons vieren. Met de kortingsbonnen kwam ik uit op 92 Euro. Dat vond ik te duur. Persoonlijk kies ik er voor om eenmaal per jaar naar een dierentuin of pretpark te gaan met de kinderen. Dit jaar waren we nog in de Apenheul geweest; enkele maanden voor onze emigratie. Overigens ook weer met korting en dit keer via het tijdschrift Kek Mama.

Online tickets kopen

Eigenlijk zijn deze kortingsbonnen een lokkertje om toeristen over de streep te trekken één van de bovengenoemde parken te bezoeken. Je bent namelijk nog iets goedkoper uit als je de kortingsbonnen links laat liggen en vooraf, online, je tickets bestelt. Ik kwam toen uit op 83 Euro voor ons vieren, wat ik als zuinige Hollandse nog steeds te duur vond. Dus mijn tip is: Wanneer je één van bovengenoemde parken bezoekt, koop je tickets alvast online. Dat is goedkoper en je kunt zo doorlopen bij de ingang op vertoon van je ticket. Ik sluit niet uit dat ik een keer met mijn kinderen één van de bovengenoemde parken ga bezoeken. Maar ik zal eerder op zoek gaan naar vermaak wat goedkoper of gratis is. Echter, laat je vooral niet tegenhouden als je op vakantie hier bent om naar de dierentuin of naar het pretpark te gaan. Neem in ieder geval in de zomer je zwemkleding mee. Bij een bezoek aan Aqualandia heb je die sowieso nodig, want dat is een waterpretpark. Maar ook bij Terra Mitica is (zwem)water aanwezig. Dus check de websites van deze parken, check Zoover of Tripadvisor voor reviews en kies je park. Ongetwijfeld heb je zo weer een dag goed gevuld.

 

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: