Een dagje Aqua Natura

Een dagje Aqua Natura

Afkoelen in Aqua Natura

Op de laatste dag in maart had ik jaarkaart voor mijn gezin en mijzelf gekocht voor Terra Natura in Benidorm. Voor een klein beetje extra geld hebben we ons daarbij ook de toegang verschaft tot Aqua Natura. Dit is het waterpark bij de dierentuin. Nu het eind juni is, is de hitte behoorlijk opgelopen aan de Costa Blanca. Een mooi moment om een keer naar dit waterpark te gaan. Al eerder schreef ik op mijn website al een recensie over Terra Natura.
Zie http://www.christelinspanje.com/dierentuin/terra-natura-de-dierentuin-van-de-costa-blanca/ Nu een korte recensie over Aqua Natura.

Wat is er te zien en te doen?

In Aqua Natura bevinden zich de zeeleeuwen. Deze kun je bekijken. Als je meer geld wilt besteden, kun je bij hen in het verblijf komen samen met hun verzorger. De verzorger vertelt je dan meer over hen en je mag de dieren zelf voeren. Ook kun je er voor kiezen om je dochter (of zoon) te laten verkleden en zwemmen als een zeemeermin. Echter, de meeste bezoekers komen er om te zwemmen in een subtropische sfeer. Het zwembad is groot. Het diepste gedeelte is 1.35 meter. Alles is mooi aangekleed met onder andere palmboompjes en een vuurtoren. Er zijn diverse glijbanen aanwezig. De kleine glijbanen zijn geschikt voor de jonge kinderen. De grote glijbanen zijn voor de pubers en volwassenen. Verder is er nog een peutergedeelte in het zwembad. Er zijn heel veel ligbedden waar je alleen op mag liggen als je hem huurt voor vier Euro (voor een hele dag). Je mag eigen eten meebrengen, maar er is ook horeca aanwezig. Ik vind die horeca niet goedkoop. Dus ik vul een koeltas met eigen consumpties en neem die mee. Tenslotte kun je ook een kluisje huren. Omdat ik er alleen met mijn kinderen was en samen met ze ging zwemmen, heb ik mijn waardevolle spullen opgeborgen in een kluisje. Ook dat kostte mij vier euro. Als jaarkaarthouder krijg ik korting op de huur van ligbed en kluis.

Is Aqua Natura geslaagd?

Persoonlijk vind ik van wel. Mijn kinderen vinden het een leuk en spannend zwembad. Vooral omdat het anders is dan het zwembad thuis. De glijbanen vonden mijn kinderen het allerleukst. Want die hebben we dus bij ons eigen zwembad niet. Het enige wat ik minder vond, was toch de geur van dierentuin Terra Natura die je dan toch ruikt wanneer je aan het zwemmen bent. Maar voor de rest is het een prima park om je een paar uurtjes te vermaken. Als jaarkaarthouder is toegang en verblijf uiteraard voordeliger dan als toerist die maar een weekje op vakantie is aan de Costa Blanca. Er zijn meer waterparken rondom Benidorm, zoals Aqualandia. In dit park ben ik nog niet geweest. Zie: https://www.aqualandia.net/atracciones/ Dit park lijkt weer wat meer geschikt te zijn voor pubers en volwassen. Deze website geeft een goede impressie van de attracties. Je kunt dus ook voor dit park kiezen wanneer je met pubers op vakantie gaat naar Benidorm.

Met kleine kinderen is Aqua Natura mijns inziens een goede keuze. De ligbedden staan veelal in schaduwrijke zones, wat geen overbodige luxe is wanneer de zomer volop aanwezig is. Zie verder de website http://benidorm.terranatura.com/en/terranatura/13-aquanatura.html . Mijn gezin en ik zullen deze zomer vast nog wel een paar keer Aqua Natura bezoeken. Ik vermeld nog even dat geen ligstoel huren geen optie is. Je kunt anders niet zitten of liggen. Eigen strandstoelen meenemen mag namelijk niet. Reken dus naast de entree dus ook op huur ligstoel(en) en kluisje. En verder genieten maar!

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: