Zomervakantie in La Nucia

Zomervakantie in La Nucia

De lange zomervakantie is begonnen

Inmiddels wonen we al bijna een jaar in La Nucia en hebben we alle jaargetijden in Spanje meegemaakt. Over hoe het begon, kun je nog eens nalezen in http://www.christelinspanje.com/emigratie/de-reis-naar-spanje-en-de-eerste-weken-in-spanje/ . Lisanne en Jasper hebben op 20 juni hun laatste schooldag gehad. Op 19 juni werd het schooljaar feestelijk afgesloten met een Fiesta del Aqua (waterfeest) op het schoolplein. Dat betekende vooral veel springkastelen en stormbanen met water. En met Spaanse tapas. Alle kinderen genoten en ik heb even fijn kunnen kletsen met een andere Nederlandse moeder. Haar zoon zit bij mijn kinderen in de klas. De dag na het feest was alleen nog maar een dag van spelletjes doen op school. Op dit moment zitten we in de vierde week van de zomervakantie. En dat betekent dat er nog acht weken te gaan zijn.

Wat doe je in een Spaanse zomervakantie?

Heel veel ouders hebben niet drie maanden vakantie. Daarom worden er heel veel zomerkampen aangeboden door verschillende partijen. Die partijen zijn onder andere (priv├ęscholen, Terra Natura en het plaatselijke sportcentrum). Ik ben elke dag thuis. Dus Lisanne en Jasper hoeven niet naar een zomerkamp. Toch gaan ze in juli een weekje in de ochtend (van 09.00 tot 13:30 uur) naar het zomerkamp van het sportcentrum van La Nucia. Ze konden ook een hele dag, maar voor ons is dit allemaal nieuw. Daarom eerst proberen en kijken hoe het ze bevalt. En eigenlijk doe ik dit, zodat ze hun Spaans wat kunnen bijhouden. Thuis spreken we Nederlands. Maar omdat de vakantie zolang duurt, moeten Lisanne en Jasper van mij geregeld naar de Spaanstalige versie van kinderseries op Netflix kijken. Verder hebben we een eigen zwembad en dus wordt er veel gezwommen. Deze zomer hebben we onze benedenwoning continu verhuurd. Dat betekent dat we het zwembad nog wel delen met de aanwezige gasten. Voor mijn kinderen is het heel erg leuk als we gasten hebben met kinderen. Op dit moment hebben we een Engelse familie met vier kinderen te gast. Wie weet pikken mijn kinderen wat Engels op.

Mercado Medieval in het dorp La Nucia

In het weekend van 5, 6 en 7 juli was er een Middeleeuwse Markt in La Nucia. La Nucia herdenkt met dit event haar oprichting, 314 jaar geleden. De markt is te vinden in het oudste gedeelte van La Nucia. Omdat ik mij een aantal jaar geleden heb ingeschreven op de nieuwsbrief voor buitenlandse residenten van de gemeente La Nucia ben ik dus prima op de hoogte van dit soort evenementen in de gemeente. We zijn op 6 juli naar deze Middeleeuwse Markt geweest. De markt begon elke dag om 18.00 uur. Ongetwijfeld vanwege de warmte. Laat je niet misleiden door de grijze lucht op mijn foto bovenaan dit bericht! Ondanks de grijze lucht afgelopen weekend was het gewoon dertig graden. De markt bestond uit een aantal kraampjes waar unieke en handgemaakte spullen werden verkocht. Ook waren er spelletjes voor kinderen en een draaimolen met een Middeleeuwse look. Eerlijk gezegd, waren wij binnen een uur wel weer klaar. Misschien hadden we op de eerste dag moeten gaan toen de burgemeester het feest opende. De foto’s van die dag zagen er spectaculairder uit dan wat ik had gezien afgelopen zaterdag. Zie bijvoorbeeld https://www.instagram.com/p/BzjLM6gok8A/ .

Andere activiteiten in La Nucia en omgeving

Er zijn in de zomervakantie nog meer activiteiten. Gisteren ontving ik in de Whatsapp groep van de ouders een berichtje over de zomerbioscoop (Sonrisas de Verano). Vanaf deze week tot en met 5 september is er elke donderdagavond vanaf 22.00 uur een familiefilm te zien in de openlucht. Helemaal gratis. Op een andere plein in La Nucia (Plaza del Sol) organiseert men in juli ook activiteiten, waaronder zumba en een show van een illusionist. Tenslotte haal ik regelmatig bij mijn buurtsuper het krantje ” De Week” op. Daarin staan elke week alle feestjes en andere (culturele) activiteiten vermeld die er aan de Costa Blanca georganiseerd worden. Ook in het naburige Altea zullen er weer feestjes zijn. Als er vuurwerk bij is, kan ik dit meestal goed zien vanaf mijn veranda. In de zomervakantie hoeven wij ons niet te vervelen hier!

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: