Het leven na de zomer

Het leven na de zomer

Een maand verder

Het is al weer ruim een maand geleden dat ik mijn laatste blog heb gepost. Toen was het nog volop zomer. Wie mij volgt op Twitter en Instagram kan in de gaten houden wat ik zoal doe en wat mij bezig houdt. Mocht je je deze foto op Instagram hebben gezien, https://www.instagram.com/p/B3PhlSmoKxZ/, dan kun je denken dat ik de perfecte barbecue heb gehad. Dat was niet zo. Zodra het vlees op tafel kwam, kwamen de zwermen vliegen ook. Mijn gezin en ik hebben alles hals over kop naar binnen gebracht om daar verder te eten. In ieder geval zie je op Instagram de mooie plaatjes van mijn leven. Op Twitter wil ik nog wel eens een ergernis spuien, bijvoorbeeld over Engelse jongemannen die je huurwoning enorm vervuild achterlaten. Het verhuurseizoen is nu voorbij. Mijn schoonouders zullen in het najaar hun intrek nemen in de benedenwoning.

Gota fría

Op 11, 12 en 13 september hebben we aan de Costa Blanca ook de eerste gota fría van deze herfst gehad. Gota fría betekent letterlijk koude druppel. Warme lucht van de Middellandse Zee en koude lucht vanaf de Atlantische Oceaan botsen met elkaar bij de Costa Blanca. Dat levert regen en wind op. Dit jaar uitzonderlijk veel regen. Rondom Alicante en ten zuiden van Alicante zijn er overstromingen geweest. De scholen zijn gesloten geweest in deze periode. In La Nucia viel het allemaal achteraf gezien wel mee. Echter, na dit intermezzo van slecht weer is de zomer weer teruggekomen aan de Costa Blanca.

Terug naar school

De kinderen moesten op 10 september weer terug naar school na een zomervakantie van ruim drie maanden. In de vakantie tijdens de zomer ga je dan met de kinderen zo nu en dan nog even oefenen met lezen en rekenen. Bij de Carrefour kun je boekjes halen waarin de lesstof van het hele afgelopen schooljaar nog even herhaald wordt op een speelse wijze. De kinderen hebben een nieuwe juf gekregen. De juf van het vorige schooljaar, Carmen, had overplaatsing aangevraagd naar een school in de buurt van haar dorp. Gelukkig voor haar, maar jammer voor kinderen, is haar aanvraag gehonoreerd. Anders hadden mijn kinderen voor de 2e klas juf Carmen nog gehad. Nu hebben ze juf Lucia. Die is iets minder aardig; ze had na een week lesgeven aan deze klas alleen maar klachten over de kinderen. Dat de kinderen teveel naar de wc gingen en dat ze teveel kletsen en lopen in de klas. Het lijkt er op dat deze juf zelf niet goed orde kan houden. Tenslotte hebben mijn kinderen al twee kinderfeestjes gehad. En in dit dorp betekent dat dat de ouders ook mee mogen komen naar het feestje. Een mooie gelegenheid om andere ouders weer eens te spreken.

Mijn plannen voor het najaar

De zomer bracht meer ideeën. Met mijn Spaanse vriendin ben ik een projectje gestart. Zij kan erg goed paella maken en ik spreek mijn talen. Waar gaat dat (hopelijk) tot leiden? Tot een bedrijfje dat workshops paella koken gaat aanbieden aan toeristen. Veel toeristen en overwinteraars huren een villa. Wij zijn van plan om bij toeristen aan huis een workshop paella koken te geven. Zelf moet ik dat ook allemaal nog leren. Gelukkig heeft mijn Spaanse vriendin horeca-ervaring en heeft zij ook de nodige diploma’s. Daarbij spreek ik veel meer Nederlands, Engels en Duits. Dus we kunnen elkaar prima aanvullen. Inmiddels ben ik druk bezig om een website te maken. We zullen gaan zien of het gaat lopen. Aan de kookkunsten van mijn Spaanse vriendin zal het niet liggen. Zij maakt voor familie en vrienden al regelmatig paella. Dus mocht je op vakantie gaan in de regio Benidorm, Altea of Calpe en je wilt echt Spaans eten dan kun je dus bij Begoña en mij terecht.

Zie ook: https://www.facebook.com/pg/PaellaCostaBlanca/posts/?ref=page_internal en https://www.instagram.com/paellacb/.

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: