Bezoekjes aan Alicante

Bezoekjes aan Alicante

Augustus, de vakantiemaand voor ons gezin

In de zomer zijn wij in de maand augustus allemaal thuis in La Nucia geweest. In en om het huis moesten nog veel klussen gedaan worden. Marc had in deze maand vrij van zijn werk. Hét moment om de schuur op te ruimen, de airco’s te laten installeren en alle zonnepanelen in werking te zetten. Gelukkig hebben we ook nog wat tijd over gehad om toerist in eigen land te zijn. Wij gaan niet hele dagen uit, maar vaak slechts de middag, na de siësta. Eén van onze uitstapjes was de stad van Alicante. Maar omdat we meestal dus niet hele dagen gaan, hebben we onze reisjes naar Alicante verdeeld over twee middagen. Verder houden wij als gezin van het ongedwongen ontdekken van een stad. We zullen dan ook niet gauw meedoen met een georganiseerde rondleiding. Wij zoeken onze plekjes uit met behulp van de informatie die wij vinden op diverse internetsites.

Alicante, havenstad aan de Costa Blanca

Alicante lijkt een onderschatte stad te zijn. Iedereen heeft het over Madrid, Barcelona en Valencia. Naar die steden reist men tegenwoordig. Naar Alicante vlieg je wanneer je op vakantie wil gaan in Benidorm en omgeving. Toch is Alicante, van oudsher een havenstad, een hele leuke stad om te bezoeken. Wie kent niet de beelden van de boulevard van Alicante? Maar er is meer in Alicante dan deze boulevard.

Busot, een dorpje onder de rook van Alicante

De eerste keer naar Alicante in onze vakantie werd gecombineerd met een bezoekje aan de grot van Busot, Een bezoek aan deze grot is de moeite waard, maar het kan er heel druk zijn. Wij kwamen daar rond 12.30 uur aan en er stond al een lange rij voor de kassa. Er kunnen maar vijftig personen per keer mee. Als je pech hebt, dan sta je misschien wel bijna een uur te wachten voor de kassa. Een rondleiding duurt veertig minuten. Onze gids sprak Spaans en wat Engels. Je mag zelf geen foto’s maken. Aan het begin van de grot werd een foto gemaakt. Deze foto kun je na afloop van de rondleiding voor 6 Euro kopen inclusief een dvd met circa driehonderd foto’s van de grot. Om enig idee te krijgen hoe de grot er uit ziet, verwijs ik je naar de link van deze grot. Zie https://turismobusot.com/. De grot van Busot is niet geschikt voor kinderen die zelf nog niet voldoende kunnen lopen en traplopen. Er zijn veel smalle trappen. Een kind dragen zou voor mij daar geen optie zijn.

Na het bezoek aan de grot was het al tegen 14.30 uur en reden we naar het dorpje Busot zelf. Een straatje was mooi versierd met paraplu’s. We hebben een paar restaurantjes gezien. Omdat het siëstatijd was, was het niet zo levendig in het dorp. We zijn nog naar het hoogste punt van Busot gewandeld. Op dit punt (mirador) heb je wel een mooi uitzicht op Alicante bij helder weer. Nadat we Busot hadden gezien, reden we door naar Alicante. We zijn naar het overdekte winkelcentrum Gran Via geweest, wat qua stijl en inrichting doet denken aan El Saler in Valencia. Zie ook http://www.christelinspanje.com/valencia/een-middagje-valencia/. Hier hebben we nog even gewinkeld en wat bordspellen gekocht bij de speelgoedwinkel. Na het bezoek aan de Gran Via besloten we om naar huis te gaan.

Calle de las Setas

Op 20 augustus was ik jarig. Helaas was er vanaf 13.00 uur die dag regen voorspeld in La Nucia en Altea. De regen zou doorgaan tot 13.00 uur de volgende dag. Maar in Alicante zou het droog blijven op de 20e augustus. Dus gingen we vandaag weer naar Alicante. We vertrokken rond 15.00 uur van huis. Met de voorspelde regenval bij ons huis viel het bij vertrek nog mee. In Alicante wilde we vandaag de Calle San Fransisco zien oftewel de Calle de las Setas (Mushroom Street). In deze straat staan dus allemaal paddenstoelen wat erg leuk is voor kinderen. We hadden onze auto geparkeerd in de parkeergarage La Montañeta. Dit is één van de parkeergarages bij het centrum waar je je auto prima kwijt kan. Vanuit daar is de Calle de las Setas eenvoudig te vinden met behulp van Google Maps. Het hele buurtje rondom dit straatje is een verzameling van leuke, originele winkeltjes en heel restaurantjes en tapasbarretjes. En ik moet zeggen dat alles keurig aangekleed was in deze restaurantjes en barretjes. Wat mij ook opviel dat er veel Italiaanse restaurants zijn. Dus liefhebbers van Italiaans eten zullen hier aan hun trekken komen.

Eten in Alicante

Na een tijdje gewandeld te hebben, waaronder dus in de Calle de las Setas, hadden we trek in eten. We hebben gekozen voor restaurant El Sabor. Dit restaurant had op dat moment een dagmenu voor 10,90 Euro. Dit restaurant heeft gerechten uit Spanje, Italië, Mexico en India. We konden buiten op het terras zitten, onder een parasol. Het eten was lekker, maar ook niet heel bijzonder. De kinderen vonden vooral het ambachtelijke schepijs lekker. Toen we klaar waren, was het al bijna 19.00 uur. We hadden nog graag naar het kasteel Santa Barbara gewild, maar dat ging om 20.00 uur dicht. Dit kasteel gaan we dus op een ander moment bekijken. Wel hebben we na het eten nog even de bekende boulevard van Alicante, de Explanada de España, opgezocht. Dat is iets wat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Alicante. Ook hier weer genoeg keuze in restaurantjes. Zie ook https://www.alicanteturismo.com/en/explanada-de-espana/.

Conclusie

Tot nu toe heb ik mooie dingen van Alicante en omgeving gezien. Mijn gezin en ik zijn nog niet klaar met het ontdekken van Alicante. Op mijn blog zal dus zeker nog een keer een bericht aan Alicante worden gewijd. Voor jonge kinderen is de Calle de las Setas een goed startpunt om de straatjes van Alicante te ontdekken. Tenslotte is het niet moeilijk om een restaurant te vinden in Alicante. Het is eerder een hele opgave om de beste te vinden voor een fijne prijs.

Mushroom Street, Alicante, paddestoelen, Calle de las Setas
Calle de las Setas

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019-2020 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: