Dia de Infancia

Dia de Infancia

Internationale Dag van de rechten van het kind

Op 20 november was het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. In La Nucia besteedt de gemeente aandacht aan deze dag. Deze dag viel dit jaar op een dinsdag. Echter, de viering was in La Nucia op zaterdag 24 november. De kinderen hebben dan geen school en de zaterdag is daarom de uitgelezen dag om voor de kinderen die in La Nucia wonen iets leuks te organiseren. Wij waren daar dit jaar voor het eerst bij. In La Nucia noemen ze deze dag de Dia de Infancia (Dag van de Jeugd). We hadden er gelukkig prachtig weer bij. Het zonnetje scheen weer na anderhalve week regen aan de Costa Blanca. De Dia de Infancia vond plaats vanaf 10.00 uur tot 14:00 uur op de ruime parkeerplaats van het sportcentrum van La Nucia.

De dino’s komen naar La Nucia

De uitwerking van deze Día de Infancia betekende dit jaar dat de dino’s naar La Nucia kwamen, zodat de kinderen kennis konden maken met de dino’s. Er kwamen drie dino’s over vanuit het Dinopark Algar. In dit park waren wij al eens eerder geweest. Zie: http://www.christelinspanje.com/dinopark/dinos-in-callosa-den-sarria/. Er was ook een rondlopende dino. De kinderen vonden hem prachtig. De kinderen raakten de dino aan en probeerden hem aan het schrikken te maken. Overigens liet deze dino juist de kinderen en hun ouders een beetje schrikken. Verder waren er ook een flink aantal luchtkussens waar de kinderen heerlijk op konden springen of ze konden een circuitje afleggen op zo’n luchtkussen. Bovendien waren er voor de kinderen die wilden knutselen ook genoeg mogelijkheden. Mijn dochter Lisanne vond de luchtkussens wat minder leuk en koos er dus voor om lekker een dinomasker in elkaar te knutselen. Mijn zoon Jasper liep eigenlijk de hele tijd achter de lopende dino aan en hij wilde een aantal luchtkussens uitproberen.  We hebben genoten van deze mooie dag. Alles was gratis toegankelijk.

Meer informatie

De gemeente La Nucia heeft een filmpje gemaakt van deze dag. Zie http://www.lanucia.es/Dia-Infancia-2018-La-Nucia . Ook al ben je het Spaans niet machtig; het filmpje geeft een goede indruk van deze vrolijke dag.

 

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2018 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: