Font de la Favara

Font de la Favara

De waterval

Ook in La Nucia kun je toeristische uitstapjes maken. Een van de mogelijkheden is om de waterval Font de la Favara te bezoeken. Mijn interesse was gewekt door het foldertje (in het Nederlands) met daarin een toeristische plattegrond. La Nucia heeft vierentwintig plekken die interessant kunnen zijn voor de toerist. Ik had de kapel van Sant Vicent al eens bezocht. Zie: http://www.christelinspanje.com/la-nucia/het-groen-van-la-nucia/ Vandaag besloot ik Font de la Favara te bezoeken, welke als volgt wordt omgeschreven in de toeristische folder van de gemeente La Nucia:
Het gebied Font de la Favara is de groene long van La Nucia. Hier vindt u, nabij de bronnen, een spectaculaire waterval van 5 meter, omringd door een dichte vegetatie. Zelfs op de heetste zomerdagen is dit een verkoelende plek. La Favara is voorzien van schommels, een picknickplaats en een spectaculaire tuin met inheemse plantensoorten. Vanaf het bovenliggende toeristenkantoor heeft men een uniek, panoramisch uitzicht over de regio. Dit is ook een vertrekpunt tot het uitgebreide wandelnetwerk van La Nucia.  

Mijn ervaring

Meteen nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ben ik doorgereden naar de parkeerplaats achter het toeristenkantoor. Het is inderdaad een mooie plek om met je gezin te picknicken op een zonnige dag in de vakantie of in het weekend. Vandaag was het een wat grijze, winderige dag, maar ik heb genoeg voorstellingsvermogen om in te zien dat dit een heerlijke plek is om even wat tijd door te brengen met je kinderen. En het kost je ook weinig. Er wordt geen entree gevraagd. Verder kun je zelf eten en drinken meenemen. De tuin is prachtig. Er zijn speeltoestellen en er is bovendien een baan aanwezig voor jeu de boules. Dit Franse spelletje is hier ook populair. Wat jammer is dat er veel afval ligt tussen de planten. En aan het afval te zien, vermoed ik dat het een populaire hangplek is voor de plaatselijke jeugd. De gemeente La Nucia kennende zal het straks allemaal opgeruimd zijn als het voorjaar begint. Ik ga zeker nog terug naar dit park samen met mijn kinderen.

Zie: http://lanuciaturistica.com/index.php/places-of-interest

Digiprove sealCopyright beveiligd door Digiprove © 2019 Christel Bijsterbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: